Matematik

bestem h som funktion af r :-)

07. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

hej alle.

jeg sidder og bøvler lidt med en opgave.

En bestemt type glas har udvendig form som en cylinder med højden h og grundfladeradius r. Det indre af glasset har form som en kegle med højde h og grundfladeradius r. glasset skal kunne rumme 1dm3.
jeg skal bestemme h som funktion af r.
 

håber at der er et klogt hovede som kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Du har ikke nogle værdier for r eller h vel?? :)


Svar #2
07. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

nej, har jeg ikke :-)


Svar #3
07. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

hjææælp :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2011 af SuneChr

Rumfanget af keglen  =  1/3 * π * r2 * h   =  1000 cm3

h  =    3 * 1000 / ( π * r2 )         r og h  i cm


Svar #5
07. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

jamen beskriver h = 3*1000 / ( π * r^2)  h som funktion af r eller hvordan får jeg det hen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2011 af SuneChr

# 4         h  =  f(r)   =    3000 / (π * r2)     r  og  h  i cm


Svar #7
07. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

okay, tak :-)

jeg tænkte, cylinderens udvendige overflade kommer til at bestå af cylinderens krumme overflade og bund, kan du hjælpe mig med hvordan jeg skriver en forskrift for omkredsen som funktion af r?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Hmm okay så får jeg nok lidt svært ved at hjælpe dig :(
Men måske kan det her hjælpe dig lidt:)
Vcylinder=π·r2·h
Vkegle= 1/3·π·r2·h

God arbejdslyst med opgave:P


Svar #9
07. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

hvordan hjælper de formler mig med at finde en forskrift?


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. februar 2011 af SuneChr

# 7   Omkreds P af cylinder  =  2 * π * r      ⇒       r  =   P / (2 * π )


Svar #11
07. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

det forstår jeg ikke.


Skriv et svar til: bestem h som funktion af r :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.