Fysik

Tryk i swimmingpool

07. februar 2011 af archenemy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis vandet i en svømmepøl er 3,25 meter dybt. hvad er presset på bunden af pølen så?

Jeg har skrevet det her, men ved ikke om det er rigtigt

Pa = p * h * g

Pa er pascal, p er densitet, h er højde og g er tyngdeacceleration:

Pa= 1000 kg/m^3 * 3,25 m * 9,82 n/kg = 31915 Pa

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Ja, det er tilsyneladende rigtigt. du mangler bare lige at huske trykket ved overfladen. formlen hedder nemlig

p = p0(trykket ved overfladen) + h * densitet_vand * g


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2011 af mathon

              1 atm = 10,3323 m H2O = 101325 Pa
hvoraf
                            1 m H2O = 9806,63 Pa

              pbund = 3,25·(9806,63 Pa) + 101325 Pa = 133196,53 Pa

              
 


Svar #3
07. februar 2011 af archenemy (Slettet)

så:

Pa= 1 atm + 3,25 m* 1000 kg/m^3  * 9,82 n/kg = 41735 Pa


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2011 af Studieguruen (Slettet)

 #3 - husk at have de korrekte enheder. 1 atm = 101325 Pa.

dermed får du

p = 101325 Pa + 3,25 m * 1000 kg/m^3 * 9,82 m/s^2 = 133240 Pa = 133 kPa


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2011 af hippo746 (Slettet)

Archenemy

P = P0 +h*g*φ =P0 + h*9,82m/s2 *1000 kg/m3   og P0 =1,01*105 Pa ved havoverflade DNN (dansk normalnul)

Du kan også sige det således, at for hver 10 m vandsøjle stiger trykket med 1 atm.


Skriv et svar til: Tryk i swimmingpool

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.