Matematik

Bestem den mindste værdi for b(x)

08. februar 2011 af femsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

b(x)=-1,90*?10?^(-5)*x^3+5,7*?10?^(-3)*x^2-0,35x+20

Bestem den mindste værdi for b(x).

Hvordan gøres det?


Svar #1
08. februar 2011 af femsen (Slettet)

Her kan funktionen også læses

Vedhæftet fil:b.png

Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar 2011 af mathon

til ekstremaberegning
             benyttes

                                           b '(x) = -0,000057·x2 + 0,0114x - 0,35 = 0


Svar #3
08. februar 2011 af femsen (Slettet)

Lad mig spørge på en anden måde.

Hvordan findes x-værdien, hvor afstanden mellem f(x) og g(x) er mindst?

Vedhæftet fil:f og g.png

Brugbart svar (1)

Svar #4
08. februar 2011 af mathon

brug punktafstandsformlen mellem punkterne
  
                                           (x1;f(x1)) og (x2;g(x2))


Svar #5
08. februar 2011 af femsen (Slettet)

Det kan jeg ikke. Altså, opgaven går ud på at finde den x-værdi i intervallet 0 til 200, hvor afstanden mellem f(x) og g(x) er mindst målt vinkelret på x-aksen. Jeg kender altså ikke x- og y-værdien for dette punkt.


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Find minimum for funktionen h(x) = |f(x) - g(x)| . Da f(x) > g(x) på hele intervallet [0 ; 200], er h(x) = f(x) - g(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. februar 2011 af mathon


                  du skulle så have skrevet den lodrette afstand...


Skriv et svar til: Bestem den mindste værdi for b(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.