Matematik

Sinus osv

08. februar 2011 af DonBonieh (Slettet)

har brug for hjælp derude!!!

ABC er retvinklet med C=90 grader.. beregn de ukendte vinkler og sider, når

1) B =54,32 og C= 34,9841 .. grader

2) a= 2,4 og b= 9,7

3) a= 43,2 og a = 6,37... grader


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2011 af mathon


Svar #2
08. februar 2011 af DonBonieh (Slettet)

er det svaret????


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2011 af mathon

                   ...du skal benytte de relevante formler...


Svar #4
08. februar 2011 af DonBonieh (Slettet)

okay tak.. men jeg sejler fuldstændig i det her.....


Svar #5
08. februar 2011 af DonBonieh (Slettet)

hvsi du kunne komme med en udregning og et resultat ville det være perfekt :)


Brugbart svar (3)

Svar #6
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det kan være udmærket at sejle, hvis man er på ret kurs.

1) Man kan ikke bestemme siderne ud fra vinklerne alene.

2) Benyt Pythagoras til at beregne hypotenusen c, og beregn så vinklerne ud fra sinus i en retvinklet trekant:

sin(A) = a/c , sin(B) = b/c

3) Formuler opgaven korrekt. a kan ikke både være 43,2 og 6,37 .


Svar #7
08. februar 2011 af DonBonieh (Slettet)

okay tak.. og nej det har du ret i ... glemte at lave stort A ;)


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Men hvad er så hvad i 3) ?


Svar #9
08. februar 2011 af DonBonieh (Slettet)

A = 43,2 og a= 6,37 .. er det det du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

3) Ja, så find hypotenusen af sin(A) = a/c , dvs c = a/sin(A) , B = 90º - A, og endelig b = c·sin(B)


Skriv et svar til: Sinus osv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.