Matematik
Uendeligt langt horn?
Opgaven lyder
En maler har fa°et til opgave at male et uendelig langt horn, som er defineret ved omdrejningslegemet for den matematiske funktion
f(x)=1/x hvor x E[1,uendelig[
Maleren begynder med det samme at undersøge, hvor meget maling der kan være i hornet, idet han mener, det ma° være en tilstrækkelig mængde til at male hornet. Undersøg hvor meget maling der rent faktisk kan være i hornet, samt hvorvidt det er en tilstrækkelig mængde til at male hornets udvendige side.
fatter den virkelig ikke et uendeligt horn må da være uendelig mængde maling? håber i kan hæjlpe
Svar #1
08. februar 2011 af Duffy
Udregn integralet du får for omdrejningslegemet når 1/x drejes om x-aksen fra x=1 til x=a for a →∞
det giver dig rumfanget, som faktisk er endeligt...
Svar #2
08. februar 2011 af mette48 (Slettet)
rumfang af omdrejningslegeme V= ∫1∞ π(f(x))2 dx
overflader af omdrejningslegemet O= ∫1∞2π(f(x)) dx
f(x)=1/x=x-1
V= ∫1∞ π(f(x))2 dx = ∫1∞ π(x-2) dx
O= ∫1∞2π(f(x)) dx =O= ∫1∞2π(x-1)) dx
Svar #3
08. februar 2011 af SuneChr
# 0 : Ja, der er tale om et omdrejningslegeme med uendelig stor overflade, men med et endeligt rumfang.
Skriv et svar til: Uendeligt langt horn?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
