Tysk
En lille sætning - i tvivl
Jeg har skrevet følgende (taget fra min stil):
"Problemer med skole, forældre, venner osv. Jeg forstår det fuldt ud."
På tysk:
"Probleme mit Schule, Eltern, Freunde und so weither. Ich verstehe sie voll und ganz."<span lang="EN-US" style="font-size:12.0pt;line-height:
115%;font-family:"Calibri","sans-serif";mso-fareast-font-family:Calibri;
mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:
EN-US;mso-bidi-language:AR-SA">
--
Det markerede ord på tysk (altså sie (det)) er den jeg er i tvivl om er rigtigt. Ordet henviser til de tre førnævnte ord, altså "Schule, "Eltern", "Freunde", og derfor har jeg sættet "sie", som "flertalsordet". Men er det rigtig nok, eller skal der stå das eller die? Fordi ifølge min ordbog er det rigtig nok..
Det samme problem her også (en sætning fra min stil):
"<span style="font-size:12.0pt;line-height:115%; font-family:"Calibri","sans-serif";mso-fareast-font-family:Calibri;mso-bidi-font-family: "Times New Roman";mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language: AR-SA">Insbesondere das Teenager-Leben ist hart und einen empfindlich Zeitpunkt in gleich Leben. Ich weiss es, weil ich das/es erlebt habe<span lang="EN-US" style="font-size:12.0pt;line-height:115%;font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-fareast-font-family:Calibri;mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:EN-US;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA">. "
Er bare lidt i tvivl.
Svar #1
09. februar 2011 af Tyskfødt (Slettet)
"Problemer med skole, forældre, venner osv. Jeg forstår det fuldt ud."
På tysk:
Mit bud: "Probleme mit (der) Schule,(den) Eltern, (den) Freunden und so weiter. Ich verstehe sie das (du siger jo heller ikke: jeg forstå dem fuldt ud.) voll und ganz." eller Ich verstehe sie ( = diese Probleme) voll und ganz."
"Insbesondere das Teenager-Leben ist hart und einen empfindlicher Zeitpunkt (in gleich?? hvorfor vil du bruge gleich. Det giver ingen mening.) im Leben. Ich weiss es, weil ich das/es (selbst) erlebt habe. "
(........) = valgfri
Svar #2
09. februar 2011 af Mulle15 (Slettet)
Tak du :)
Var lidt i tvivl, for jeg havde faktisk skrevet sådan dér først, men min elektroniske ordbog (politiken) forvirret mig :S
Skriv et svar til: En lille sætning - i tvivl
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
