Matematik

Eksponentiel funktion

09. februar 2011 af AReinholdt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Min opgave lyder:

En betonvæg virker lydisolerende, og lydisolationen f (x) som
funktion af væggens tykkelse x beskrives ved

f(x)= 27,5log(x)+17,3 ,5 < x < 35,

hvor f (x) måles i dB, decibel og x i cm.

En betonvæg har tykkelsen x, mens en anden betonvæg er dob-
belt så tyk. Bestem forskellen i de to vægges lydisolation.

Det jeg udmiddelbart kunne tænke mig er at få funktion skrevet om til f(x)=b*a^x og derefter finde T2, fordoblingskonstanten.

Men hvordan skriver jeg funktionen om?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2011 af Duffy

Hvorfor ikke bare regne de to værdier ud, og så trække dem fra hnianden??!


Svar #2
09. februar 2011 af AReinholdt (Slettet)

Tænkte bare det kunne gøres mere smart:-)

og så også fordi vores enme i øjeblikket er fordobling og halveringskonstant, så tænker det måske er meningen vi skal løse det på den måde.

Men nej, der er nok ikke noget i vejen for at gøre det du siger, så længe jeg får det rigtige resultat.


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. februar 2011 af Duffy

Påstanden er jo, at ligegyldigt hvilke værdier du vælger inden for definitionsmængden, så vil du få det samme resultat.

Det kan selvfølgelig gøres mere generelt:

27.5log(2x)+17.3 - (27.5log(x)+17.3) = 8,28 dB

Dvs en fordobling af murtykkelsen giver en dæmpning på 8,28 dB


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.