Matematik
uforståeligt resultat! i matematik
09. maj 2005 af
GogO (Slettet)
det drejer sig om følgende opgave
y= 975*e^-0,00215x
find værdien af x når y=100
jeg isolerer og får følgende
(ln(500)/ln(975)) / -0,00215 = x =-420
dette giver et minus resultat og dette bør ikke være muligt da enheden på x er meter!
y= 975*e^-0,00215x
find værdien af x når y=100
jeg isolerer og får følgende
(ln(500)/ln(975)) / -0,00215 = x =-420
dette giver et minus resultat og dette bør ikke være muligt da enheden på x er meter!
Svar #1
09. maj 2005 af Mars Volta (Slettet)
Jeg får nu et andet regnestykke (hvor får du de 500 fra?):
y=975*e^-0,00215x
ved y=100 fås:
100=975*e^-0,00215x
100/975=e^-0,00215x
ln(100/975)=ln(e^-0,00215x)
ln(100/975)=-0,00215x
ln(100/975)/-0,00215=x
1059,194=x
y=975*e^-0,00215x
ved y=100 fås:
100=975*e^-0,00215x
100/975=e^-0,00215x
ln(100/975)=ln(e^-0,00215x)
ln(100/975)=-0,00215x
ln(100/975)/-0,00215=x
1059,194=x
Svar #4
09. maj 2005 af frodo (Slettet)
din fejl består i, at du skal tage ln til kvotienten, og ikke kvotienten af logaritmerne
Skriv et svar til: uforståeligt resultat! i matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
