Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

09. februar 2011 af ACBorup (Slettet)

 Hvordan isolerer jeg d i følgende:

w = 9670*d^-1,49

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2011 af SuneChr

Tag log på begge sider ligh.tegnet.

Hvor er den anden ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2011 af SuneChr

Ved at tage log af første ligning opnår du ikke at få en ny ligning. Den bliver helt identisk med den første.

" ? "  må repræsentere en ligning, du mangler at skrive.


Svar #3
09. februar 2011 af ACBorup (Slettet)

 h = 970*d^-0,443


Svar #4
09. februar 2011 af ACBorup (Slettet)

 så ender der vel med at stå log(w/9670) = log(d)

men så har jeg jo stadig ikke isoleret d helt?


Svar #5
09. februar 2011 af ACBorup (Slettet)

 nej undskyld det passer ikke... jeg kan ikke lige se mig ud af det. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2011 af SuneChr

 # 0 :  w = 9670*d^-1,49

      y  =  b * a      ⇔      log y      =    log b  +  x * log a


Svar #7
09. februar 2011 af ACBorup (Slettet)

 kan det så passe den første ligning ender med at se sådan ud?

d = (log(9670)+log(-1,49)) / log(w)


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. februar 2011 af SuneChr

A l d r i g  logaritmen af et negativt tal ! ! !      : - (

log w  =  log 9670 + ( - 1,49) * log d     ⇔    d  =  10^((log w - log 9670)/(-1,49))


Svar #9
10. februar 2011 af ACBorup (Slettet)

 hvorfor dividerer du med -1,49 til sidst?


Svar #10
10. februar 2011 af ACBorup (Slettet)

 okay jeg tror godt jeg forstår det nu;)


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.