Studievejledning

Spørgsmål til sro

09. februar 2011 af emine92 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan sikrer vi at de samfundsmæssige forandringer der er knyttet til at danskerne o højere grad bruger bilen som transportmiddel, ikke medfører at antallet af ofre for trafikuheld stiger?


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. februar 2011 af Mads1980 (Slettet)

Hastighed og sprit i blodet er den helt store synder i trafikken når det kommer til alvorlig skader på liv og førlighed. Skal ulykkerne bringes helt ned til et minimum, er det her indsatsen skal fokuseres

Man burde især fokusere på følgende:

1. Lavere hastighedsgrænser., max 70 på landevejen og 100 på motorvejen

2. Effektiv og omfattende fartkontrol.

Lad nogle af de i forvejen voldsomme afgifter på biler finansiere elektronisk fartskriver med indbygget GPS funktion (således at bilejerne holdes omkostningsfri). GPS og fartskriverteknologien er i forvejen velkendte og relativt billige teknologier, så udgiften til et skræddersyet system til privatbilismen bør være overkommelig. Ved et sådanne system vil man hurtigt kunne tjekke hvorvidt der er kørt for stærk i en forudgående periode.

Eksempel: Jeg pendler fra København til Odense og bliver stoppet af politiet ved Slagelse. Som det er i dag vil politiet kun kunne tjekke fart i den periode de rent faktisk observere mig. Med en fartskriver i bilen vil politiet hurtigt kunne tjekke alle de fartovertrædelser jeg har fortaget på hele min tur.

Den indtægt staten vil tabe ved statsfinansieret fartskrivere kan - forhåbenlig - rigeligt opvejes i besparelser til behandling af trafikofre, tabt arbejdskraft, genoptræning, følelsesmæssige omkostninger mm.

Med andre ord skal farten ned - kontrollen skal være omfattende og effektiv. Derudover skal straffen for ikke at overholde fartgrænsen være betragtelig.


Svar #2
10. februar 2011 af emine92 (Slettet)

Tusind tak for det . 


Skriv et svar til: Spørgsmål til sro

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.