Matematik

jeg kan ikke bestemme en ligning for asymptoter til grafen for f.

09. maj 2005 af xitmorphiux (Slettet)
jeg kan ikke bestemme en ligning for asymptoter til grafen for f.

min funktion hedder f(x)=1/x^2+3x+2

Jeg fatter ikke rigtigt hvordan det fungerer.

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2005 af erdos (Slettet)

Når x --> +-uendelig ses f(x) at gå mod 0. Nævneren vil jo blive uendeligt stor for x--> +-uendelig.

Førsteaksen med ligningen, y = 0, er derfor vandret asymptote til grafen for f.

Da graden af tælleren ikke er netop én større end graden af nævneren, har grafen for f ingen skrå asymptote. Lodrette asymptoter har ligningerne x = -1 og x = -2, da disse tal er rod i nævneren, men ikke i tælleren.

OK?

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2005 af Duffy

#1: NÆH!!!

IKKE OK!




"Når x --> +-uendelig ses f(x) at gå mod 0.
Nævneren vil jo blive uendeligt stor for x--> +-uendelig.

Førsteaksen med ligningen, y = 0, er derfor vandret
asymptote til grafen for f.

Da graden af tælleren ikke er netop én større end
graden af nævneren, har grafen for f ingen skrå
asymptote. Lodrette asymptoter har ligningerne
x = -1 og x = -2, da disse tal er rod i nævneren,
men ikke i tælleren.

OK?"

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

f(x)=1/x^2+3x+2 = (1/x^2) + 3x+2

Har ikke lodret asymptote i x = -1 og x = -2

men derimod i x = 0 (dobbelt rod!)

OG GRADEN AF TÆLLEREN ER NETOP ÉN STØRRE END NÆVNEREN DERFOR ER

LINIEN MED LIGNINGEN y=3x+2 SKRÅ ASYMPTOTE TIL GRAFEN FOR f.



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2005 af frodo (Slettet)

"OG GRADEN AF TÆLLEREN ER NETOP ÉN STØRRE END NÆVNEREN DERFOR ER..."

nej. tælleren er af graden 0, og nævneren af graden 2

Den lodrette assymptote ses, da |f(x)-(3x+2)|-->0 for x -->oo

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2005 af erdos (Slettet)

Slap af klaphat...

Jeg læste funktionens forskrift som

f(x) = 1/(x^2+3x+2)

Og har en mærkelig fornemmelse af, at det også er det skribenten mener...

Fuck off Puffy...

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2005 af erdos (Slettet)

#3: Gad ikke læse hans indlæg, men du har ganske ret Muzenheimer (-;

Svar #6
09. maj 2005 af xitmorphiux (Slettet)

ok det har jeg fattet, men hvis nu jeg tager et andet eksempel fx: g(x)=1/x^2+3x+a hvordan bestemmer jeg så tallet a så grafen har én lodret asymptote ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2005 af erdos (Slettet)

#6: Du skal afklare problematikken...

Snakker vi om

f(x) = (1/x^2) + 3x+2 eller

f(x) = 1/(x^2+3x+2)

Svar #8
09. maj 2005 af xitmorphiux (Slettet)

f(x) = 1/(x^2+3x+2)

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2005 af frodo (Slettet)

og hvad med #6?

Svar #10
09. maj 2005 af xitmorphiux (Slettet)

ok det har jeg fattet, men hvis nu jeg tager et andet eksempel fx: g(x)=1/(x^2+3x+a) hvordan bestemmer jeg så tallet a så grafen har én lodret asymptote ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. maj 2005 af erdos (Slettet)

Ærgeligt Duffy... Dit indlæg må rådne.

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. maj 2005 af frodo (Slettet)

Du skal kun have et enkelt nulpunkt i nævneren, Og hvordan opnås dette for et andengradspolynomium? (Tænk på bogstavet d)

Svar #13
09. maj 2005 af xitmorphiux (Slettet)

så skal jeg bruge f(x)=ax^2+bx+c ?eller?

Brugbart svar (0)

Svar #14
09. maj 2005 af frodo (Slettet)

ja, du skal løse ligningen x^2+3x+a=0, og der må kun være en løsning, hvad gælder der så om diskriminanten?

Brugbart svar (0)

Svar #15
09. maj 2005 af erdos (Slettet)

Tallet 1 har ingen rødder. Ergo skal nævneren, n(x), bare have én rod.

n(x) = x^2+3x+a. Sæt diskriminanten lig nul => netop én løsning ( en lodret asymptote)

Brugbart svar (0)

Svar #16
09. maj 2005 af erdos (Slettet)

#14: undskyld...

Brugbart svar (0)

Svar #17
09. maj 2005 af frodo (Slettet)

hehe.. ;D

Brugbart svar (0)

Svar #18
09. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#13: Formelt set, ja. Bedre;

f(x) = Ax^2 + Bx + C

for at undgå at forveksle nultegradskoefficienten a (i 'x^2 + 3x + a') med koefficienten til andengradsleddet (i 'ax^2 + bx + c').

Sæt diskriminaten lig 0 og løs for a.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #19
09. maj 2005 af erdos (Slettet)

#18:

https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=41295

Forslag?

Brugbart svar (0)

Svar #20
09. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

#18: diskriminaten -> diskriminanten

//Singularity

Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.