Fysik

FYSIK B

09. februar 2011 af khald (Slettet)

Hvilket spændingsfald skal der være over et røntgenrør, hvis den mindste bølgelængde i strålingen fra røret skal være 1,2Å?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. februar 2011 af TorbenA (Slettet)

Den mindste bølgelængde svarer til den største frekvens for fotonerne og dermed den største fotonenergi for røntgenstrålingen. Prøv først at regne den ud (E = h·c/λ).

Fotonerne dannes, fordi elektroner bremses ned i rørets anode. Elektroner skal altså have samme energi som den største fotonenergi. Elektronerne får deres energi fra rørets accelerationsspænding, som du skal beregne (E = U·e).


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2013 af zuku (Slettet)

Jamen, man kender vel hverken bølgelængden eller E?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. april 2013 af mathon

h • c = 1239,84 eV·nm

 

                         ERøntgen = h • c / λmin = e • U

                                              (1289,84 eV•nm) / (0,12 nm) = e • U

                                               U = 10332 e·V / e = 10332 V

 

                                

                                 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2013 af zuku (Slettet)

Nårh ja :-)

Skriv et svar til: FYSIK B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.