Matematik

funktioner

13. februar 2011 af saadian (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Heej alle!

er der nogen der kan hjaælpe mig med disse opg, har ingen anelse :/

idet f(x)=2x+3 og g(x)= x2 - 4, skal regne en forskrift herunder definitionsmængde, angives for hver af følgende funktioner:

(f+g)(x), (f-g)(x), (fg)(x), (f/g)(x) og (g/f)(x).

bestem funktionsværdien for x=3 for hver af funktionerne.

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt de to funktionsudtryk og beregn forskrifterne for de angivne funktioner. Bemærk, at (f/g)(x) ikke er defineret, hvor g(x) = 0, og tilsvarende er (g/f)(x) ikke defineret, hvor f(x) = 0.


Svar #2
13. februar 2011 af saadian (Slettet)

 Tak for dit svar, men jeg forstod desværre ikke helt, kan du uddybe? :/


Brugbart svar (2)

Svar #3
13. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

For eksempel:

(f+g)(x) = f(x) + g(x) = 2x+3 + x2 -4 = x2 +2x -1

(fg)(x) = f(x)·g(x) = (2x+3)·(x2 -4) = 2x3 -8x +3x2 -12


Svar #4
13. februar 2011 af saadian (Slettet)

 Mange tak! 

Så fik jeg endelig lært det :)


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.