Matematik

Hjælp: Bestem toppunktet for parabel

14. februar 2011 af hentzens (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med dette, kan slet ikke komme igennem den

Bestem toppunktet for parablen

f(x)=x^2-6*x+4

løs ligningen f(x)= 0, idet rødderne skal angives med 4 cifre efter kommaet.

Tusinde tak opå forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2011 af Duffy

Brug toppunktsformlen


Svar #2
14. februar 2011 af hentzens (Slettet)

Kan det passe det giver -2,-5?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2011 af NejTilSvampe

 #2 - nej.


Svar #4
14. februar 2011 af hentzens (Slettet)

så fatter jeg virkelig ikke hvordan man udregner det.....


Svar #5
14. februar 2011 af hentzens (Slettet)

Ingen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. februar 2011 af NejTilSvampe

 x0 = -b/2a

x0 = -(-6) / 2*1


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2011 af Duffy

Må vi se dine udregninger, så vi kan se om du bruger formlen rigtigt? (Det er som regel noget med en FORTEGNSFEJL).


Skriv et svar til: Hjælp: Bestem toppunktet for parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.