Matematik

FSA bermudatrekanten; kast med tetraeder og trekanttal

14. februar 2011 af Quidditch (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen,

jeg er igang med en problemregning, og kan ikke forstå to opgaver, det er opgave 6,4 og 4,4, jeg har vedhæftet

opgaven, så I måske kan hjælpe mig.

Jeg kunne godt tænke mig at vide hvordan man finder resultaterne, og ikke kun resultater. Så jeg forstår hvordan man er kommet frem til resultatet.


Svar #1
14. februar 2011 af Quidditch (Slettet)

Jeg kan ikke vedhæfte filen, så her er den:

Vedhæftet fil:Hjemmopgave4[1].pdf

Brugbart svar (2)

Svar #2
14. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er absolut intet i det opgavesæt, der har med Bermudatrekanten at gøre.

Opg 4.4. Det 5. trekanttal svarer til opstillingen (5,4,3,2,1)

Opg 6.4. Ved kast med 3 tetraedre, kan man opnå summer mellem 1+1+1 = 3 og 4+4+4 = 12 . Nogle summer kan opnås på flere måder end andre summer. For eksempel kan man opnå 7 således

7 = 1+2+4 = 1+3+3 = 1+4+2 = 2+1+4 = 3+1+3 = 4+1+2 = 2+4+1 = 3+3+1 = 4+2+1 , dvs i alt 9 måder ,

mens 12 kun kan opnås på een måde:

12 = 4+4+4

Lav en oversigt over, hvorledes man kan opnå summerne mellem 3 og 12.


Svar #3
14. februar 2011 af Quidditch (Slettet)

Angående bermudatrekanten, så hedder den første del af FSA prøven Bermudatrekanten, men så fandt jeg en kopi af de opgaver jeg ville vide mere om.

Opg. 4.4. hvordan skal jeg så have tegnet en trekant imellem de punkter(5,4,3,2,1)?

Skal det være sådan:

(se på vedhæftet fil, er det som trekant 1, trekant 2 eller trekant 3?)

Vedhæftet fil:trekanter.png

Brugbart svar (3)

Svar #4
14. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej. Trekanten ser således ud

o  o  o  o  o
  o  o  o  o
    o  o  o
      o  o
        o

Den skal jo svare til det 5. trekantstal.


Svar #5
14. februar 2011 af Quidditch (Slettet)

Så trekantstallet svarer til nummeret på svararket,  og det er trekanttallets trekanttal er lig med 15, derfor skal man have lavet 15 punkter, da de i opgaven siger at du skal lave en illustration der viser trekanten for trekanttal 5, det jeg så bare ikke forstod, det var at de på svararket, havde skrevet nummer i stedet for trekanttal. Jeg håber jeg har forstået det korrekt, i den sammenhæng.                                                                                      


Brugbart svar (4)

Svar #6
14. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det 5. trekantstal er T5 = 5·(5+1)/2 = 15


Svar #7
14. februar 2011 af Quidditch (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: FSA bermudatrekanten; kast med tetraeder og trekanttal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.