Matematik

Har virkelig brug for hjælp med det her.

15. februar 2011 af JenF (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej. 

Normalt er jeg en okay elev, som for 7 og 10 for tingene, men den her opgave den har gjort mig blank. Så please vær sød at hjælp mig. 

OPGAVE: 

Antallet af spilleautomater i Danmark er i perioden 2003-2006 steget. Figuren viser, at udviklingen med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær funktion

y = ax + b  ,

hvor x er antal år efter 2003, og y er antal spilleautomater. Det oplyses, at grafen for denne lineære funktion går gennem punkterne (0, 17 800) og (3, 24 500).

a) Bestem tallet a .
Hvad fortæller tallet a om udviklingen i antallet af spilleautomater?


b) Bestem antallet af spilleautomater i 2009, hvis udviklingen fortsætter.
I hvilket år vil antallet af spilleautomater overstige 40 000, hvis udviklingen fortsætter?

Jeg ved i forvejen at a er hældningen og at b er beskæringen.

Men alt andet er sort matematik i mine øjne. 

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du har 2 punkter og skal bestemme ligningen for en ret linje. Siger det dig noget?


Svar #2
15. februar 2011 af JenF (Slettet)

 Ja, ved det skal være en linær funktion, Men kan slet ikke komme i tanke om hvordan man gør det. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2011 af emul0c

Se efter linjens ligning i din formelsamling.


Svar #4
15. februar 2011 af JenF (Slettet)

 Det forvirrede mig bare endnu mere.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

a = (y2-y1) / (x2-x1)

Husk den - den kommer også til eksamen!


Svar #6
15. februar 2011 af JenF (Slettet)

 så..

a= (antal spilleautomater-antal spilleautomater1) / (2003∨2-2003∨1) ? 

Eller hvad ? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Nemly ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Ja, men det har intet med den forklaring du skal give omkring a, at gøre. Beregn først linjens ligning, så kan vi snakke om alt det andet bagefter.

Beregn a. Benyt et af dine punkter til at beregne b.


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

a = (24500-17800) / (3-0)

b = 17800 da x = 0


Svar #10
15. februar 2011 af JenF (Slettet)

 Og ved at beregne a bruger jeg formlen a= (antal spilleautomater-antal spilleautomater1) / (2003∨2-2003∨1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Se # 9


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Eller bare a = (x2-x1) / (y2-y1) kan du kalde den. Men ja. Der står "a =" og det signalerer, at du kan benytte den formel til at beregne a.


Svar #13
15. februar 2011 af JenF (Slettet)

 #9 det var faktisk sådan jeg overvejede om man skulle gøre, men blev bare meget i tvivl. 

Men hvad med opgave b ? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du er ikke færdig med opgave a endnu. Du mangler at forklare, hvad a har af betydning.

Mht. opgave b er det nødvendigt at du bestemmer hele linjens ligning. Du har a og mangler at bestemme b.


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Når du har fundet din lineære funktion, er det bare at indsætte

først det x, der svarer til år 2009

og bagefter indsætte y = 40000, så du finder det "årstal", der svarer til denne y-værdi


Svar #16
15. februar 2011 af JenF (Slettet)

 har jeg ikke bestemt tallet når formlen er regnet ? 
Og jeg ved jo at a er hældningen. 
Hva mangler der ? 


 


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

tallet?


Brugbart svar (0)

Svar #18
15. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du mangler at forklare, hvad tallet siger om antallet af spillemaskiner. Læs opgaven.

a) Bestem tallet a . √
Hvad fortæller tallet a om udviklingen i antallet af spilleautomater?


Brugbart svar (0)

Svar #19
15. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Du gør den sædvanlige fejl - læser matematik som om det var en roman.

Det kan man ikke.

Der er mange spørgsmål (opgaver) i den opgave.

Løs dem et ad gangen - stop op og tænk - matematik ta'r tid;-)
 


Svar #20
15. februar 2011 af JenF (Slettet)

At det stiger ? 


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.