Kemi

Beregn pH

15. februar 2011 af MariaZW (Slettet)

Hej,

Jeg kan ikke finde ud af at løse denne opgave:

Den til mælkesyre(2-hydroxypropansyre) korresponderende base kaldes lactat.

1) Beregn pH i en 0,10M opløsning af lactat.

Jeg har brugt pOH=-log(OH-) og derefter pOH+pH=14 for at finde pH, men jeg får ikke facit til pH=8,43

Nogen der kan hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2011 af exutu (Slettet)

Har du ikke fået en pKa opgivet?


Svar #2
15. februar 2011 af MariaZW (Slettet)

 nej, har kun fået opgivet det der står ovenfor i opgaven.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. februar 2011 af janko (Slettet)

... også kaldt opgave 32 :)

Du får givet 2-hydroxypropansyre (SYRE!) og skal nu beregne pH for den korresponderende BASE.

1) Du finder pKs (2-hydroxypropansyre) i tabel, og du ved, at

pKs + pKb = 14

Heraf kan du beregne pKb.

2) p(OH) = 0.5 (pKb - log(cb))

Og du ved, at

3) pOH + pH = 14

Da er

pH = 14 - pOH

:)


Skriv et svar til: Beregn pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.