Matematik

Antal kg pr. 100 m2?

15. februar 2011 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Jeg har en opgave, som jeg gerne vil løse rigtigt med Jeres hjælp :-)

Opgaven lyder:

Gartneren vil bruge 3 kg græsfrø pr. 100 m2 .

Arealet er 7920 m2 .

Hvor mange kilogram græsfrø skal der bruges?

Jeg har sagt: 7920/3 = 2640/10 = 264 kg græsfrø skal bruges

Er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Beregn, hvor mange gange 100m2 går op i hele arealet på 7920m2 . Det antal skal ganges med 3kg .


Svar #2
15. februar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

7920/100 = 79,2*3 = 237,6 kg

Er det sådan?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #2:

Ja, men pas på lighedstegnene.

Og kommenter resultatet.


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Som Anxyous skriver i #3 er det ikke korrekt, at 7920/100 = 79,2·3 .


Svar #5
15. februar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Jeg må ikke skrive 79,2*3 ( = 79,2*3 ) lige efter lighedstegnet, fordi det ikke er det endelige svar, men 237,6 kg.

Fordi så ville mit resultat teknisk set betyde at 7920/100 = 237,6 kg? er det ikke rigtigt?

Er det rigtigt forstået?


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #5:

Nej. Du skriver at 7920 / 100 er det samme som 79,2 * 3, hvilket ikke er sandt.


Svar #7
15. februar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#6

Hvilket jeg også mente i #5, at 7920/100 ≠ 79,2*3

Altså at 7920/100 ikke giver 79,2*3. Undskyld jeg formulerede det lidt dårligt i #5, men jeg forstod det helt abstrakt :-)

Jeg takker Jeres hjælp :-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. februar 2011 af NejTilSvampe

 nu ved jeg godt det kun er folkeskole, men tag og gør det til en vane at bruge enheder. Så slipper du for sådan nogle småfejl der.

0,03 kg/m2 * 7920 m2 = 273,6 kg


Svar #9
15. februar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#8

Tak for rådet :-)

Iøvrigt er dit resultat nok en lille tastefejl i #8 = 273,6 kg


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. februar 2011 af NejTilSvampe

 yup 237,6 kg


Skriv et svar til: Antal kg pr. 100 m2?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.