Matematik

Løs ligningen

16. februar 2011 af Kajkagen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey ;)

Hvem kan løse denne ligning

2^(2x+4) = 100 ??

Tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. februar 2011 af mathon

                            2(x+2)·log(2) = 2

                            (x+2)·log(2) = 1

                            x+2 = (1/log(2))

                            x = (1/log(2)) - 2


Svar #2
16. februar 2011 af Kajkagen (Slettet)

okay tak. Vil du ikke forklare hvad du gør i de forskellige trin?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2011 af mathon

         22x+4 = 100                                    logaritmér

         log(22x+4) = log(100)

         (2x+4)·log(2) = 2                            en fælles faktor sættes uden for parentes

         (2·x + 2·2)·log(2) = 2

         2(x+2)·log(2) = 2                            divider med 2

         (x+2)·log(2) = 1                              divider med log(2)

         x+2 = 1/log(2)                                 subtraher 2

         x = 1/log(2)  -  2


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.