Matematik

Reducer

16. februar 2011 af nannalyn (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hvordan reducere man :

3(p+q)^2-6p(q-p)

?

Jeg er lidt på bar bund med alt det reducering :)

tusind tak på forhånd til dem der kan og vil hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2011 af Kvadratrod (Slettet)

(3p+3q)2 - 6pq - 6p2             du kan sagtens klare resten selv, du skal bare bruge 1. kvadratsætning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2011 af Anxyous (Slettet)

 #1:

Regnearternes hierarki! Potenser kommer først.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. februar 2011 af pige24 (Slettet)

3(p+q)^2-6q(q-p)

3(p^2+q^2+2pq)=3p^2+3q^2+6pq

6q(q-p)=6q^2-6pq

3p^2+3q^2+6q^2=9q^2+3p^2

Tror det er sådan.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

3(p+q)^2-6q(q-p)

3 * (p^2 + 2pq + q^2) - 6q^2 + 6pq

3p^2 + 6pq + 3q^2 - 6q^2 + 6pq

3p^2 +12pq -3q^2

3(p^2 + 4pq - q^2)

- Så kan man jo diskutere, hvor meget mindre udtrykket bliver ved at blive "reduceret" ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Hovsa... min fejl!


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.