Matematik

Moms

19. februar 2011 af Casper1601 (Slettet)

Hej jeg har glemt hvordan man regner med moms. Altså når man siger, at man skal trække 25% moms ud af et beløb. Men når man skal putte moms ind i et beløb F. eks 98 hvordan gøre man så


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Kender man salgsprisen x uden moms, er salgsprisen med moms da x + x·25/100 = 1,25x . Kender man salgprisen y med moms, ved man, at y = 1,25·x, og salgsprisen uden moms er da x = y/1,25 = 0,80·y .


Svar #2
19. februar 2011 af Casper1601 (Slettet)

hvordan kan en give mig et eksempel, med begge dele


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Trække moms fra et beløb:

x * 0,25 % = y

Lægge moms til:

x * 1,25 % = y

Læg moms til fx: 30 * 1,25 = 37,5 kr

Træk moms fra: 45 * 0,25 = 28,75 kr


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2011 af NejTilSvampe

 #3 - nej. se #1. og 45*0,25 = 11,25

for at trække moms fra :

45*0,80 = 36


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#4

Hmm, ja forstår min fejl.. Det er selve ordet "trække" der var fejlen :-)

Men jeg forstår ikke hvorfor du siger 45*0,8?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Se forklaringen i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

MOMS = Nettobeløbet/4 eller Bruttobeløbet/5 ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. februar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Nu forstår jeg det :-) Tak


Skriv et svar til: Moms

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.