Matematik

Tjekke om punkt er på linje?

19. februar 2011 af Sunshine01 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej!

Jeg er i tvivl om, hvordan jeg tester, om et punkt er på en linje. (Parameterfremstilling i rummet)

Kan nogen hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Siden du kender parameterfremstillingen for linien, kender du allerede en punkt P og en retningsvektor r for linien. Kald nu det ukendte punkt for Q. Hvis Q ligger på linien, vil vektoren PQ være parallel med r. Undersøg derfor om, vektorerne PQ og r er parallelle.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

To egentlige vektorer a og b er parallelle, hvis der gælder |ab| = |a||b| .

For to vektorer a og b gælder der altid |ab| ≤ |a||b| , og hvis der gælder skarpt < , er de to vektorer ikke parallelle.
Hvis der gælder |ab| = 0, er de to vektorer ortogonale (vinkelrette) på hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2011 af mathon

              L:   (x,y,z) = (xo,yo,zo) + t·(a,b,c)

punktet Q(e,f,g)
ligger på L
      såfremt
                           (e  -xo)/a = (f - yo)/b = (g - zo)/c = t

                             


Skriv et svar til: Tjekke om punkt er på linje?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.