Matematik

Ligning

20. februar 2011 af alje (Slettet) - Niveau: B-niveau

<span style="font-family:Symbol;mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-hansi-font-family:Cambria;mso-hansi-theme-font: minor-latin;mso-char-type:symbol;mso-symbol-font-family:Symbol">Hej :) 

er lidt i tvivl om hvordan man løser denne her ligning. 

Undersøg, om x=11 er løsning til ligningen: kvadratrod x-2=3

 

Jeg kan ikke lave kvadratrod tegnet her i oplægget. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. februar 2011 af SuneChr

√(x - 2)  =  3    ⇒    (√(x - 2))2  =  32       ⇒    x - 2  =  9    ⇒     x  =  11

Kvadratrodstegn findes blandt andre matematiske symboler øverst i "Opret svar" feltet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2011 af provinsbaronen (Slettet)

du kan også bare indsætte 11 i din ligning og vise at den så giver 3, så har du i hvertfald undersøgt om 11 er en løsning.


Svar #3
20. februar 2011 af alje (Slettet)

 #1

Tak for hjælpen, det hjalp meget!

#2 

Vi må ikke bruge hjælpemidler, såsom lommeregner, så jeg skal kunne vise hvordan man finder frem til resultatet. Så vi må ikke bruge lommeregner. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2011 af NejTilSvampe

 #3 -

√(11-2) = √9 = 3

Så det kan bestemt gøres uden lommeregner.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.