Fysik

Elektromagnetisme - ladningsfordelings opgave... hjælp

21. februar 2011 af Unislave (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har brug for hjælp til denne opgave som er en aflevering. Jeg er lidt på bar bund med opgaven så jeg har brug for meget hjælp og det skal næsten skæres ud i pap :-)

Opgaven er følgende (opgaven er også vedhæftet, dog undtagen opgave c) :

Betragt en kuglesymmetrisk ladningsfordeling med radius a og samlet ladning Q > 0. I afstanden r fra fordelingens centrum har ladningstætheden værdien

ρ(r) = (Q/(4πa)) · r-2,   0 < r < a.

Ladningsfordelingen giver anledning til et elektrisk felt, der er rettet radiært ud fra fordelingens centrum, og som i afstanden r fra dette centrum har styrken

E = A1 1/r   for 0 < r < a

E = A2 1/r2 for r > a,

hvor A1 og A2 er konstanter (ikke dimensionsløse). Dielektricitetskonstanten K er overalt lig med 1.

a) Eftervis udtrykkene for E ud fra oplysningerne om ladningsfordeling og bestem de to konstanter A1 og A2. Konstanterne udtrykkes ved Q, a og ε0.

b) Bestem det elektriske potentiale V(r) overalt for r > 0 idet potentialet sættes til nul i det uendeligt fjerne. Redegør for potentialets opførelse i r=a og skitser V(r) for alle r >0.

c) Angiv den elektriske energitæthed overalt i rummet og bestem deraf ladningsfordelingens potentielle energi.

Vedhæftet fil: opgave.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget forslag?


Skriv et svar til: Elektromagnetisme - ladningsfordelings opgave... hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.