Matematik

en funktion

22. februar 2011 af LonnyM (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En funktion f er bestemt ved:

f(x)=1/4x^2 + ln(x),      x>0

a)bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (4,f(4)).

b)Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter på grafen for f, hvor tangenthældningen er 1,5.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2011 af mathon

1)

                                     f '(x) = (1/2)x + (1/x)

                                     f '(4) = (1/2)·4 + (1/4) = (4/2) + (1/4) = (8/4) + (1/4)  = (9/4)

                                     f(4) = (1/4)·42 + ln(4) = (4+ln(4))

som indsættes i
tangentligningen
                                     y = f '(4)·(x-4) + f(4)

2)                               
                                     f '(xo) = (1/2)xo + (1/xo) = (3/2)

                                     xo2 + 2 = 3xo

                                     xo2 - 3xo + 2 = 0 ........... som du løser ........


Svar #2
22. februar 2011 af LonnyM (Slettet)

 Em funktion f er givet ved f(x)=x^4+4/x   ,           x>0

a) bestem monotoniforhold og ekstrema for f

det oplyses, at linjen med ligningen y=31x-44 er en tangent til grafen for f

b)bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent,


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. februar 2011 af mathon

    beregn først
                               f '(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2014 af 123434 (Slettet)

1#

Kan det passe at?

y=3/8x+3,89


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. Værdierne f '(4) og f(4) er beregnet i #1. Indsæt dem nu i tangentligningen.


Skriv et svar til: en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.