Matematik

Bestemmelse af ligning for en tangent

23. februar 2011 af Pernilh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen.

Håber i kan hjælpe mig, da jeg er helt blank i dette spørgsmål under emnet, differantialregning.

Jeg har fået denne opgave:

GIvet 3. grads polynomiet: f(x)=x3-12x2+45x-47

1. Bestem ligningen for tangenten i punktet (2,f(2))

2. Bestem ligningen for tangenten i punktet (5,f(5))
 

3. Bestem ligningen for vendetangenten

På forhånd tak.


Brugbart svar (3)

Svar #1
23. februar 2011 af mathon

1.

     beregn først f '(x)
             dernæst
                                  f '(2)
                                  f(2)

indsæt derefter
i tangentligningen

                                y = f '(2)·(x-2) + f(2)
                        


Svar #2
24. februar 2011 af Pernilh (Slettet)

Altså f ' (x), for: f(x)=x3-12x2+45x-47 ? :-)


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. februar 2011 af mathon

      f '(x) = 3x2 - 24x + 45

      f '(2) = 3·22 - 24·2 + 45


Skriv et svar til: Bestemmelse af ligning for en tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.