Fysik

længde udvidelse

23. februar 2011 af young cesar (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hvor meget vil en 700m lang bro udvide sig fra den koldeste vinterdag med -20 grader til den varmeste sommerdag med 37 grader.

broen opdeles i sektioner. hvor hang må en sektion være, hvis man kun vil acceptere en udvidelse på 8 cm per sektion ved de ovennævnte temperaturfohold? er der nogen der kan hjælpe mig med opgaven??


Svar #1
23. februar 2011 af young cesar (Slettet)

det er en stål bro 


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal sikkert vide noget om, hvilket materiale, broen er lavet af eller kende længdeudvidelseskoefficienten for broen. Benyt temperaturændringen til at beregne længdeændringen.


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2011 af SuneChr

Hvis vi forestiller os, at hver brosektion har længden x meter, og den udvider sig lige meget i længderetningen, vil én sektion være x + 0,08 m lang. Har vi N sektioner i alt fås:

N*(x + 0,08)  =  700  ⇔  x  =  (700 - (0,08*N)) / N  meter


Svar #4
23. februar 2011 af young cesar (Slettet)

 ja man skal man ikke regne hvor meget den udvider sig på hele længden før man kan regne ud hvor mange sektioner de bliver??


Svar #5
23. februar 2011 af young cesar (Slettet)

 er der nogen der kan hjælpe mig med starte på opgaven for jeg er helt lost 


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal beregne længdeudvidelsen for hele broen, og så beregne, hvor stor en del af hele broen, der har en udvidelse på 8 cm.


Svar #7
23. februar 2011 af young cesar (Slettet)

 jeg kan ikke finde en formel om hvor meget den udvider sig per m/grad?? hvis nogen kender formel for stål må meget gerne skrive


Brugbart svar (2)

Svar #8
23. februar 2011 af mathon

materialet er formentlig stål
 

hvis længdeudvidelseskoefficient er
                                                                         α = 1,15·10-5 K -1                              (stål 0,85%)

                                         ΔL = L·α·ΔT = (700 m)·(1,15·10-5 K -1)·((37+20) K) = 0,45885 m = 45,885 cm

                                         Lsektion = ΔL / (α·ΔT) = (0,08 m) / ((1,15·10-5 K -1 )·((37+20) K)) ≈ 122 m


Svar #9
23. februar 2011 af young cesar (Slettet)

 tak det var en stor hjælp ; ) 


Skriv et svar til: længde udvidelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.