Matematik

løs ligningerne

24. februar 2011 af Ikfd (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej :) 

jeg er ikke specielt god til at regne ligninger ud. Er der nogle der vil forklare mig og hjælpe mig med at regne de her to ud? 

1) (x-3)-4(x-9)-5(2-x)=10-2

2) x-6/7-2x=6-x


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2011 af chr42 (Slettet)

Start med at reducere, dvs. hæv parenteserne og saml x-er og tal.

f. eks. er -4(x-9)=-4x+36

og x-2x=-x


Svar #2
24. februar 2011 af Ikfd (Slettet)

har forstået det du har skrevet, men så forstår bare ikke hvor jeg regner resten ud. 

sorry, men skal virkelig have forklaret fra bunden af, så kan ikke finde ud af det, hvis jeg kun for en lille del forklaret. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2011 af chr42 (Slettet)

Prøv at brug det på begge ligninger, så du får x'er og tal samlet.


Skriv et svar til: løs ligningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.