Matematik

mat prøve

25. februar 2011 af Gitse (Slettet)

Hej , jeg sidder og øver mig til prøven og der er tre spørgsmål jeg ikke kan finde ud af at lave. Håber at nogle kan hjælpe mig!

Opgave 1:
På figuren ses et drivhus, der er placeret op ad en mur. Glasoverfladen af drivhuset består
af to retvinklede trekanter med kateter h og b , og et rektangel, hvis ene side er 5b . Det oplyses, at rumfanget af drivhuset er 40.

a) Bestem h udtrykt ved b , og bestem glasoverfladen af drivhuset som funktion af b

Opgave 2:
I en model for glukoseindholdet i blodbanen hos en person er g(t) mængden af glukose (målt i mg), der er absorberet fra mave/tarmsystemet t timer efter indtagelsen af glukosen. Det oplyses, at
g′(t)=675000⋅t ⋅e−3t , 0≤t ≤4,

a) Hvor meget glukose er der ifølge modellen absorberet fra mave/tarmsystemet 4 timer efter indtagelse af glukosen?

Opgave 3:
I en model for dyrkning af en bestemt afgrøde på en mark kan sammenhængen mellem
høstudbyttet M (målt i ton) og mængden af tilført kunstgødning x (målt i kg) beskrives ved differentialligningen:

d'=0,000369·M·(15,50-M)

Det oplyses, at høstudbyttet er 13,1 ton, når der tilføres 400 kg kunstgødning.

a) Bestem en forskrift for M som funktion af x.Salgsprisen for 1 ton af afgrøden er 700 kr., og 1 kg kunstgødning koster 1,97 kr.

b) Skitsér grafen for fortjenesten (målt i kr.) som funktion af x, og bestem den værdi af x, der giver den største fortjeneste.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (4)

Svar #1
25. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Rumfang af drivhus: (1/2)*h*b*5b=40

h=40*2/(5b2)

skrå side  s = √(h2+b2)

Overflade: 2*(1/2)hb+s*5b

indsæt s og h i overfladeformelen


Svar #2
25. februar 2011 af Gitse (Slettet)

 Jeg forstår ikke rigtig udregningerne. Altså er det arealet af en trekant og arealet af et rektangel som så giver rumfang??


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Nej det er det ikke

Bestem h udtrykt ved b , og bestem glasoverfladen af drivhuset som funktion af b

For at få udtrykt h som funktion af b skal man opskrive en formel for rumfanget af drivhuset ud fra de oplysninger man har om drivhuset.

For at få et udtryk for glasoverfladen laver man et udtryk for arealet af de to trekanter og rektanglet.

I dette udtryk indgår h, som kan erstattes med det tidligere udtryk for h udtrykt ved b.


Svar #4
27. februar 2011 af Gitse (Slettet)

 hvad mener du med: skrå side? hvad bruger man den til? 

Jeg har fået udtrykt h vha. b: h=16/b^2

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2011 af grimm (Slettet)

#4...Ja det er rigtigt..:)


Skriv et svar til: mat prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.