Kemi

Kemisk ligevægt

25. februar 2011 af kdanmark (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hey! Jeg er stuck på en tilsyneladende simpel opgave om ligevægt. Håber virkeligt nogen kan give et hint:

Opgave 3.2

I: C(s) + H2O(g) ⇔ H2(g) + Co(g)

II: KClO3(s) ⇔ K+(aq) + ClO3-(aq)

III: NH4+(aq) + H2O(l) ⇔ NH3(aq) + H3O+(aq)

a) Opskriv udtrykket for ligevægtskonstanten Kp hørende til ligevægten I.

b) Opskriv udtrykket for ligevægtskonstanten Kc hørende til hver af ligevægtene II og III.

Smid et hint hvis i har lyst ;)

Min deadline er 25/02 23.59 (I dag)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2011 af richgirl (Slettet)

opstil ligningen og i den første skal der bruges partialtrykket og den næste er det koncentrationerne.


Svar #2
25. februar 2011 af kdanmark (Slettet)

 Det her er helt nyt stof for mig. Jeg har selv ISIS Kemi B bogen, og der står om partialtryk, at Kp = Kc(RT)^-1

En uddybning af dette ville være rart :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2011 af durfte (Slettet)

Sjovt du sidder med dette problem. Jeg har også en opgave for, dog først til næste uge, men spørgsmålene er næsten ens.

Jeg er meget interresseret i et svar på dette spørgsmål :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2011 af Spontaneous-123 (Slettet)

Tror bare du skal opskrive ligningen for ligevægten mht. partialtrykkene for de forskellige molekyler.

I det andet spørgsmål skal du gøre det samme,  men mht. koncentrationerne.

Husk p(faststof)=1 og c(h20)=1


Skriv et svar til: Kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.