Matematik

Pythagoras' Læresætning: Bestm længden af katete b

25. februar 2011 af mignler (Slettet) - Niveau: C-niveau

En trekant ABC er retvinklet med vinkel C ret. Kateten a = 12 og hypotenusen c = √251. Bestem længden af den anden katete b.

b2-12= √2512 -12= 250,712
b = √250,712 = 15,834
 

Bliv lidt i tvivl det med kvadratroten, men er det korrekt det jeg har lavet, eller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2011 af Gmudi (Slettet)

 Det er helt korrekt. Du addere kun når det er hypotonusen du skal finde men som du også gør her, skal du minusse, når du skal finde en af kateterne. Ved nu ikke om roden er rigtig, men prøv med en lommeregner :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt regnet ud. Vi har

b2 = (√251)2 -122 = 251 -144 = 107 , så

b = √107 = 10,344


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2011 af SuneChr

b2 + 122  =  (√251)    ⇒     b  =  √107     


Brugbart svar (2)

Svar #4
25. februar 2011 af AskTheAfghan

                    a2 + b2 = c2

                           b2 =   c2           -  a2

                           b2 = (√251)2   - 122

                           b2 =  251         - 144

                           b2 = 107

                           b  = √107

                           b  = 10,3441


Svar #5
25. februar 2011 af mignler (Slettet)

Mange tak for alle svarene. :) Det var vist parantesen omkring √251, jeg ikke havde sat i lommeregneren.

#Mongomaniac

Jeg skal kun regne længden på b ud


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2011 af Mongomaniac (Slettet)

 √2512 = 251

Skal du bevise at en hypotenuse i anden - en katete i anden = den sidste katete i anden? 

Eller skal du blot regne længden b ud?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2011 af Gmudi (Slettet)

b =10,34


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. februar 2011 af Spontaneous-123 (Slettet)

svaret er 10,34....


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det fremgår efterhånden af flere indlæg, #2, #3, #4, #7 .


Skriv et svar til: Pythagoras' Læresætning: Bestm længden af katete b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.