Matematik

Forklar andengradsligninger, hvor led mangler.

26. februar 2011 af Zazzax (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Sidder her med en emneopgave og kan ikke lige se hvordan jeg skal forklare dette:

Forklar forskellen mellem den fulde andengradsligning og de to specielle andengradsligninger hvor henholdsvis førstegradsleddet og konstant leddet mangler.
Forklar hvordan nulpunkter til de 2 specielle andengradsligninger kan findes på den lettere måde og vis dette ved et eksempel på hver af de to typer.

Mangler virkelig hjælp.!

tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2011 af mathon

               ax2 + c = 0                a ≠ 0

                              som hvis a og c har modsat fortegn, har løsningerne

                              x = ±√(-c/a)

               ax2 + bx = 0              a ≠ 0

               a·x·(x + (b/a)) = 0

                             med løsningerne

                             x = 0  og  x = -(b/a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2011 af vulcano (Slettet)

Den nemmere måde at løse dem på, finder du ved at sætte 0 ind i den normalle løsning på b eller c.

Normal løsning:

x = (±√(b2 - 4 a c) - b) / (2 a)

Når førstegradsleddet er 0 sættes 0 ind på b:

x = (±√(02 - 4 a c) - 0) / (2 a) = ±√(- 4 a c) / (2 a) = ±√(-a c) / a = ±√-a √c / a = (± i √c) / √a

Når konstantleddet er 0 sættes 0 ind på c:

x = (±√(b2 - 4 a * 0) - b) / (2 a) = (±√(b2) - b) / (2 a) = (±b - b) / (2 a) ⇔ x = 0 eller x = -b / a


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2011 af mette48 (Slettet)


vulcano du har vist ikke læse opgaveteksten særlig godt.

Opgaven går jo netop ud på at benytte de lettere måder at løse 2.gradsligningerne på og at give eksembler på det.


Skriv et svar til: Forklar andengradsligninger, hvor led mangler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.