Matematik

3 grads

26. februar 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

har ligningen

f(x)=x^3-4x

Grafen f(x) afgrænser sammen med førsteaksen en punktmængde, der har et areal

a) bestem punktmængden

¨først finder jeg stamfunktionen:

F(x)=1/4x^4-2x^2

så skal jeg vil finde skærinen med første aksen men hvordan gør jeg det (jeg må ikke bruge hjælpemidler) ´<-------!  hvis y=0 kan jeg finde skæringen men hvordan løser jeg

0=x^3-4x ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

x^3-4x = x(x^2-4) = 0

En af rødderne er altså 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2011 af mathon

    f(x) = x3 - 4x = x(x2 - 22)  = x(x+2)(x-2)


Svar #3
26. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

ved ikke helt hvad jeg skal bruge det til, et hint mere :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Hvis du tilsidst havde skrevet "= 0"

altså:

x(x+2)(x-2) = 0

havde du måske fået øje på nogle muligheder for rødder

Der er tre -


Svar #5
27. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

1) er det dene eneste måde at løse det på?

2) -2 , 0 , 2 synes x(x^2 - 2^2) var lettest at bruge eller hvad? er det her den eneste måde at gøre det på, altså at man kan se løsningen i hovedet


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2011 af Walras

#5 Nej, men det er klart den nemmeste måde at løse den på. Når du ikke har et konstantled i ligningen, sættes x uden for parentes, hvorved nulreglen kan benyttes. 

Ud fra

x(x+2)(x-2) = 0

kan du se, at der må gælde

x=0 v x+2=0 <=> x=-2 v x-2 <=> x=2

Let og smertefrit.


Svar #7
27. februar 2011 af jrnh555 (Slettet)

vil godt høre om den anden metode som ik´ke er smertefri


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. februar 2011 af Walras

Indse, at 0 er løsning og divider da polynomiet igennem med x. Du har da en andengradsligning, som du kan løse.


Skriv et svar til: 3 grads

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.