Matematik

Omvendt funktion skal jeg regne både g(x) og f(x)

27. februar 2011 af natasjah (Slettet)

 Hej

har brug for et hint til denne der står at jeg skal finde den omvendte funktion for f og g 


f(x) = 5x + 2
g(x) = √x – 5

f(x)= √5x + 2 – 5

skal jeg så også gøre dette : 5 (√x – 5 ) +2

eller skal jeg blot regne f(x) ud
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af mathon

                        f(x) = y = 5x + 2

                        x = f -1(y) = (1/5)(y-2)

ofte skrevet med ombyttet x og y
dvs
                        f -1(x) = (1/5)(x-2)

.....

                       g(x) = y = √x – 5               x≥0

                       x = g-1(y) = (y+5)2
eller skrevet
                       g-1(x) = (x+5)2
                     


Svar #2
27. februar 2011 af natasjah (Slettet)

 Mange tak for svaret kan godt bruges 


Skriv et svar til: Omvendt funktion skal jeg regne både g(x) og f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.