Matematik

Logaritme - løs ligningerne

27. februar 2011 af inzaghi (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle

Jeg er gået død i nogle logaritme ligninger, som for mig slet ikke giver mening.

Håber der er nogen der kan hjælpe, de tre opgaver lyder:
 

a) 0,5 log x = 5 - 3 log x 

b) 2,7in x = 4 - 3 in x 

c) in(5x) = in 10 

På forhånd mange tak...


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 a)

0,5log(x) + 3log(x) = 5

3,5log(x) = 5

log(x) = 5/3,5

x = 10^(5/3,5)


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. februar 2011 af mathon

a)

                     0,5 log(x) = 5 - 3 log(x)

                     3,5·log(x) = 5

                     log(x) = (5/3,5) = (10/7)

                     x = 1010/7


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2011 af Kemosh (Slettet)

 a) 

0,5 log(x) = 5 - 3 log(x)   =>   3,5 log (x) = 5   =>   1,42 = 5/3,5 = log(x)   =>   26,83 =101,42 = x

b)

2,7 ln(x) = 4 - 3 ln(x)  =>  5,7 ln(x) = 4  =>  0,7 = 4/5,7 = ln(x)   =>   2,02 = e0,7 = x

c)

ln(5x) = ln(10) = 2,3  =>  5x = e2,3 = eln(10) = 10  =>  x = 10/5 = 2


Svar #4
27. februar 2011 af inzaghi (Slettet)

 super, tusind tak for svarene.... 

Hvis nogen kunne oplyse vise mig, hvordan jeg klarer følgende opgaver, ville det være 100% perfekt. (er det næsten i forvejen:p). Har knoklet med dem, men intet ser ud til at lykkes.

a) log (x+5) +5 = 7 

b) ln x - ln 3 = 2

c) 419 * 6,28^x = 2614

d) log x^2 = 1,2

e) 2,37e^2x = 3,14


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 Fortæl hvor du går i stå.. tror ikke der er nogen der gider at sidde og løse det hele for dig. Med undtagelse af #3 - måske. =)


Svar #6
28. februar 2011 af inzaghi (Slettet)

 Jeg går i stå helt fra starten, det er helt sort. 

a) Log (x+5) + 5 = 7 <=> log (x+5) = 2 ?


Svar #7
28. februar 2011 af inzaghi (Slettet)

c) 419 * 6,28x = 2614 ?
6,28x = 2614/419 = 6,24 ?
x = log?6,24/log?6,28 = 0,795/0,797 = 0,997. 

Det er svaret ik?


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

a) log(x+5) = 2 ⇒ x+5 = 102 = 100 ⇒ x = 100-5 = 95

b) Benyt regneregler for logaritmer:

ln(x) - ln(3) = 2 ⇒ ln(x/3) = 2 ⇒ x/3 = e2 ⇒ x = 3·e2

c) 419·6,28x = 2614 ⇒ 6,28x = 2614/419 ⇒ x·log(6,28) = log(2614/419) ⇒ x = log(2614/419) / log(6,28) = 0,9964

d) 2,37e2x = 3,14 ⇒ e2x = 3,14/2,37 ⇒2x = ln(3,14/2,37) ⇒ x = ln(3,14/2,37) / 2 = 0,1407


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. februar 2011 af mathon

 c)
          419·6,28x = 2614

          6,28x = (2614/419)

          log(6,28)·x  = log(2614/419)

          x = log(2614/419) / log(6,28)


Svar #10
28. februar 2011 af inzaghi (Slettet)

 tusind tak!


Skriv et svar til: Logaritme - løs ligningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.