Matematik

Ligning

27. februar 2011 af LotteKJ (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er på bar bund, kan I hjælpe???

Et jordstykke på 10 ha skal udstykkes til parcelhusgrunde. Beksriv sammenhængen mellem den gennemsnitlige grundstørrelse (inkl. veje og fællesarealer) og antallet af parcelhusgrunde med en matematisk formel.???

Kan i hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af chr42 (Slettet)

10 ha = antal grunde * areal pr. grund.


Svar #2
27. februar 2011 af LotteKJ (Slettet)

kan man ikke sætte det til y = ax??

f.eks. y = 10x

eller sådan noget - hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2011 af chr42 (Slettet)

Hvis du kalder antallet af grunde y og arealet pr. grund x, så er

10=x*y

eller

10/x=y


Svar #4
27. februar 2011 af LotteKJ (Slettet)

OK. Forstår ikke hvordan du kommer frem til 10=x*y? Kan du forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2011 af chr42 (Slettet)

Hvis du har 10 grunde på hver en hektar, så har du 10*1 hektar.

Hvis du har 20 grunde på en halv hektar, så har du 20*0,5 hektar.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.