Matematik

Bestem skæringspunkterne mellem grafen f(x) og grafen g(x)

27. februar 2011 af Zazzax (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey derude.

Sidder med en matematikopgave, som jeg ikke rigtig kan komme videre med.
Man skal bestemme skæringspunkterne ved beregning. Håber der er en derude, som har lysten til at hjælpe.

F(x) = ½x2+3x og G(x) = -½x2-2x+6

Tak og fortsat god dag (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 løs  F(x) = G(x)  mht. x


Svar #2
27. februar 2011 af Zazzax (Slettet)

Det er der jeg er gået i stå.
Min bog giver en mærkelig forklaring på en måde man kan regne det ud, men kan simpelthen ikke se hvad der er blevet udregnet hvor.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 F(x) = G(x) 

½x^2+3x =  -½x^2-2x+6

x^2 + 5x -6 = 0

(x+6)(x-1) = 0


Skriv et svar til: Bestem skæringspunkterne mellem grafen f(x) og grafen g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.