Matematik

Løsningsmængde til ulighed

27. februar 2011 af hotmaill (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg skal bestemme løsningsmængden til uligheden: x^3-3x+2 < -x + 5, 

How do i do? 

Jeg tænker, at jeg skal differentierer, og derefter finde rødderne for dem begge to og se om det passer med at den til venstre skal være mindre end den til højre? 

f'(x) = 3x^2 - 3 =

x = -1 og x = 1

g'(x) = -1 

og den har ikke nogen løsninger. 

Eller jeg kunne sætte den ind i solve og løse den. solve(x^3-3x+2< -x+5, x) = x< 1,89


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 det sidste er det rigtige.


Svar #2
27. februar 2011 af hotmaill (Slettet)

 Jeg det tænkte jeg nok, jeg kunne også sætte dem med lig med hinanden og derefter finde x, også tegne grafen for dem og se om det passer. 

Tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Løsningsmængde til ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.