Matematik

Beregn værdi(er)

28. februar 2011 af Henrik34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Har fået denne opgave og ved ikke hvad jeg skal stille op.. Håber nogen kan hjælpe.

Beregn den eller de værdi(er) af konstanten b, der gør, at følgende ligning kun har en løsning.

x^2 + bx + 3 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2011 af MLund92 (Slettet)

 Du skal beregne b således, der kun er en løsning => dvs. d = 0


Svar #2
28. februar 2011 af Henrik34 (Slettet)

Hvor er selve beregningen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2011 af MLund92 (Slettet)

Formel for diskriminant:  

d = b^2 - 4*a*c 

Hvis der kun er en løsning er d=0, så derfor: 

0 = b^2 - 4*a*c


Svar #4
28. februar 2011 af Henrik34 (Slettet)

tusind tak!


Skriv et svar til: Beregn værdi(er)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.