Fysik

Trykket i LHC

28. februar 2011 af Sita19 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Trykket i LHC ringen angives til at være 10-10 Torr i gennemsnit. Torr er en ældre trykenhed, som svarer til trykket af en kviksølvsøjle på 1 mm. temperaturen inde i ringen er den samme som i de superledende magneter, 1.9 K.

a)Hvor meget er trykket i LHC ringen i Pa?

b) Hvor stor en densiteten af den resterende luft i ringen? Hvor mange molekyler pr. m3 svarer det til?

Håber der er nogen som kan hjælpe mig med denne opgave. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2011 af TorbenA (Slettet)

a) p = d g h (densitet af kviksølv gange tyngdeacceleration gange højde)

Ved 10-10 torr er h = 10-10 mm = 10-13 m.

b) p V = n R T

kan give antallet af mol i 1 m3. Gang med Avogadros tal, så har du antallet af molekyler i 1 m3. Gang med den gennemsnitlige masse af et molekyle, så har du massen af luften i 1 m3, og det er jo densiteten.


Svar #2
01. marts 2011 af Sita19 (Slettet)

 tak for svar.

tror at jeg har forstået det.


Skriv et svar til: Trykket i LHC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.