Kemi

Reaktionshastighed og koncentrationberegning

01. marts 2011 af XTHFGS (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Det vedhæftede dokument, er en opgaveformulering som vi har for til næste uge.

Jeg har bare undret mig meget over det sidste spørgsmål i opgaven. De spørger hvordan koncentrationerne i det sidste skema er beregnet.

Jeg har blandt andet fået følgende oplyst følgende formel c(B)=c(A)*V(A)/Vr
Hvoraf:
• c(A) = koncentrationen af Na2S2O3
• V(A) = volumen af Na2S2O3
• Vr = Volumen af reaktanterne
• c(B) = koncentrationen af S2O32-

Hvoraf:
• c(A) = koncentrationen af HCl
• V(A) = volumen af HCl
• Vr = Volumen af reaktanterne
• c(B) = koncentrationen af H+

Disse beregningsmetoder giver mening matematisk, da de giver de rigtige resultater.

Men jeg synes ikke de giver mening indenfor kemien.

Jeg tænker at man muligvis skal relatere det til de andre spørgsmål i opgaven, og opstille et hastighedsudtryk. Dog kan jeg ikke se hvordan man skal gøre det..

Hvis nogen kan hjælpe, ville det være virkelig fedt. For jeg har mistet overblikket over dette.



 


Skriv et svar til: Reaktionshastighed og koncentrationberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.