Fysik

acceleration

01. marts 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej! :)

I en opgave får man oplyst at en bil kører 50 km/t og bremser hårdt op hvorefter bilen kører 20 m inden den holder stille. Jeg skal så udregne accelerationen under opbremsningen men hvordan?  


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

Accelerationen er jo hastighedsændringen pr. tid, anført i (m/s)/s.

Hvis vi antager at accelerationen er konstant under opbremsningen, skal du finde ud af hvor meget hastigheden skal ændre sig pr. sekund, hvis den skal gå fra 50 km/t til 0 km/t på 20 m.

Her kan du bruge sammenhængen mellem hastighed, acceleration og sted:

v2 - v02 = 2*a*(s-s0)

v = sluthastighed, v0 = starthastighed, a = acceleration, s = slutsted, s0 = begyndelsessted


Svar #2
02. marts 2011 af Ultraviolet (Slettet)

Nåå, tusind tak! Det eneste jeg skal er så at isolere :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2011 af mathon

    50 km/t = 13,8889 m/s


Skriv et svar til: acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.