Matematik
Rumindhold i trekant.
11. maj 2005 af
Terne (Slettet)
Hejsa!
Nogen der kan hjælpe med formelen for udregning af rumindholdet af en trekantet retvinklet beholdet.....
Den er 50 * 50 * 50 i siderne... og 40 cm i højden.
Mange h
-Terne
Nogen der kan hjælpe med formelen for udregning af rumindholdet af en trekantet retvinklet beholdet.....
Den er 50 * 50 * 50 i siderne... og 40 cm i højden.
Mange h
-Terne
Svar #1
11. maj 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
"en trekantet retvinklet beholder" ... hvad er det for noget? Bliver jeg nu nødt til at vide, hvis jeg skal prøve at hjælpe dig.
Svar #2
11. maj 2005 af Terne (Slettet)
:-) Ja, det er sgu dårligt skrevet...
Oki... en ganske almindelig trekantet beholder... som måler 50 cm på alle 3 sider... og i højden er den 40 cm..
Hvor mange liter kan der være i den?
Mange hilsner
-Terne
Oki... en ganske almindelig trekantet beholder... som måler 50 cm på alle 3 sider... og i højden er den 40 cm..
Hvor mange liter kan der være i den?
Mange hilsner
-Terne
Svar #3
11. maj 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Jeg formoder, at du mener en prismeformet beholder med ligesidet trekant som grundflade. I så fald kan Pythagoras' Læresætning anvendes til at beregne en af højderne h i grundfladen;
h^2 = x^2 - (x/2)^2
hvor x = 50cm. Derpå beregnes arealet af grundfladen
G = h*x/2
og voluminet af beholderen;
V = H*G
hvor H = 40cm.
Alternativt kan grundfladens areal også beregnes som
G = 1/2*(x^2)*sin(v)
hvor v = 60deg er gradtallet for hver af vinklerne i grundfladen (trekanten er ligesidet).
Er beholderen i stedet et tetraeder (pyramide med tre sideflader samt bund), så haves
V = 1/3*H'*G
hvor H' er højden fra toppen af tetraederet og vinkelret ned på grundfladen.
//Singularity
h^2 = x^2 - (x/2)^2
hvor x = 50cm. Derpå beregnes arealet af grundfladen
G = h*x/2
og voluminet af beholderen;
V = H*G
hvor H = 40cm.
Alternativt kan grundfladens areal også beregnes som
G = 1/2*(x^2)*sin(v)
hvor v = 60deg er gradtallet for hver af vinklerne i grundfladen (trekanten er ligesidet).
Er beholderen i stedet et tetraeder (pyramide med tre sideflader samt bund), så haves
V = 1/3*H'*G
hvor H' er højden fra toppen af tetraederet og vinkelret ned på grundfladen.
//Singularity
Skriv et svar til: Rumindhold i trekant.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
