Matematik

Simpel stamfunktion

02. marts 2011 af padirts (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej

Jeg har stamfunktionen F(x)=2x3+c, og denne går gennem punktet (1,10). Hvordan bestemmer jeg forskriften for den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2011 af peter lind

Løs ligningen F(1) =10


Svar #2
02. marts 2011 af padirts (Slettet)

 Jeg har siddet og prøvet mig lidt frem, men jeg er altså ikke helt med?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2011 af peter lind

Erstat x i in funktion med 1. Sæt dette lig F(1) = 10


Svar #4
02. marts 2011 af padirts (Slettet)

 Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2011 af NejTilSvampe

 det forbløffer mig nogle gange at folk kan integrere en funktion fint, men de kan ikke isolere en simpel variabel.. 

Jeg mener, ærlig talt

10 = 2 + C  , enhver 7.klasses elev burde kunne løse dette. især hvis man kan integrere.


Svar #6
02. marts 2011 af padirts (Slettet)

 Det giver kun mening hvad du siger, hvis antallet af 7.-klasseselever, der kan løse 10=2+c er præcis det samme som det antal, der kan bestemme forskriften for F(x)=2x3+c, der går igennem punktet (1,10). Jeg tvivler.

Problemet er jo som oftest ikke regnestykket, men fremgangsmetoden.


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. marts 2011 af mathon

    hvis du husker

                                    F(x) = y = 2x3+c
altså
                                               y = 2·x3 + c     gennem (x,y) = (1,10)


                                             
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. marts 2011 af NejTilSvampe

 #6 - sry det var ikke fordi jeg ville snappe af dig :p jeg har bare en dårlig dag...


Svar #9
03. marts 2011 af padirts (Slettet)

 :) Sådan er det vel for selv den bedste


Skriv et svar til: Simpel stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.