Fysik

hvordan løses..

03. marts 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej!

I en opgave for jeg oplyst at en transportmiddel kører med en bestemt hastighed og føreren bremser på et tidspunkt med en bestemt acceleration. Jeg har så udregnet hvor lang tid der går inden hastigheden er 0 og skal nu udregne den tilbagelagt vejstrækning 0,5 sek. senere og jeg er ret usikker på hvordan man gør. Det jeg har gjort er først at bruge formlen: 

v=t*a+V0

og dernæst:

s=v-v0/2*a

er det korrekt? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 du kan også bare kun benytte formlen

v^2 = 2 * a * s

idet du kender den konstante acceleration og starthastighed


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 du kan også bare vælge at bruge

s = 1/2 at^2 + v_0 t


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2011 af mathon

                          t = -vo/a                      a < 0


Brugbart svar (2)

Svar #4
03. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 jeg så ikke at det var efter 0,5 sek. men du gør bare brug af formlen:

s = 1/2 * a* t^2 + v_0 * t

hvorfor gøre det svært?


Svar #5
03. marts 2011 af Ultraviolet (Slettet)

#4: men kunne man i princippet godt bruge den fremgangsmåde som jeg gjorde? og hvordan skal jeg så udregne hastigheden efter de 0,5 sek? 


Brugbart svar (2)

Svar #6
03. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 du udregner hastigheden efter 0,5 sek ved at indsætte i 

v=t*a+V_0

og derefter handler det bare om at indsætte i din anden formel


Svar #7
03. marts 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 #6: kan jeg ikke bruge formlen v(t)=v0-gt


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2011 af mathon

@ #7

nej
          v = a·(0,5 s) + vo          hvor a < 0

       


Skriv et svar til: hvordan løses..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.