Matematik
Areal og Determinant Problem
11. maj 2005 af
Bredkjær (Slettet)
Opgaven er som følger:
a=(3 , t-2), b=(2 , 7-t), t E R
Bestem DE værdier af t, for hvilke arealet af a og b's udspændte parallellogram er 10.
3*(7-t)-(t-2)*2=10, sætter determinanten=10
21-3t-2t+4=10
-5t=-25
t=5
Hvordan finder jeg flere værdier for t?
Opgaven er skrevet som ovenstående... Der SKAL altså findes mere end en værdi for t!
a=(3 , t-2), b=(2 , 7-t), t E R
Bestem DE værdier af t, for hvilke arealet af a og b's udspændte parallellogram er 10.
3*(7-t)-(t-2)*2=10, sætter determinanten=10
21-3t-2t+4=10
-5t=-25
t=5
Hvordan finder jeg flere værdier for t?
Opgaven er skrevet som ovenstående... Der SKAL altså findes mere end en værdi for t!
Svar #1
11. maj 2005 af erdos (Slettet)
Du glemmer, at det er den numeriske værdi af determinanten. Du skal derfor sige +- determinanten og sætte det lig 0. Du "deler papiret i to", hvor du i venstre side har + og i højre minus. Du får herved t=3 v t=7.
Svar #2
11. maj 2005 af gorilla (Slettet)
jeg mener at du også skal gøre det ved at sætte determinanten til -10 og så gøre som du har gjort. Det skal gøre så vidt jeg kan huske fordi determinanten er af numerisk værdi eller et andet i den retning.
håber det hjælper dig.?
håber det hjælper dig.?
Svar #3
11. maj 2005 af Mars Volta (Slettet)
x=|10|, derfor fås x=10 V x=-10.
Du skal derfor beregne:
determinanten=10 V determinanten=-10
herved fås t=3 V og t=7
Du skal derfor beregne:
determinanten=10 V determinanten=-10
herved fås t=3 V og t=7
Skriv et svar til: Areal og Determinant Problem
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
