Matematik

Opgave 1.020 Mat

03. marts 2011 af Dirts (Slettet)

 Trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilnærmelse som en eksponentiel udvikling P med en halveringshøjde på 5 km.

a) Opskriv et regneudtryk for P som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm.

Hvordan regner jeg dette? Det er vel noget med P(h)=1*a^h
 

Da trykket ved jordoverfladen = 1 må "b" i funktionen vel være 1.
Tænkte på om man så kunne bruge formlen for halveringskonstanten og isolere a? altså
5=(log(½))/log(a) ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) P(h) = P0·ah , P(0) = P0 = 1 , ah0,5 = 0,5


Svar #2
03. marts 2011 af Dirts (Slettet)

Forstår ikke umiddelbart dine udregninger Andersen, hvad ville du mene facit var så? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2011 af janko (Slettet)

se her :

(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Her er h0,5 = 5km , så a = (1/2)1/h0,5 = (1/2)1/5 = 0,8706 , altså

P(h) = 0,8706h


Skriv et svar til: Opgave 1.020 Mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.