Matematik

Bestemme forskrift for overskud.. Hjælp!

03. marts 2011 af GryThomsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej :-)

Jeg håber der sidder nogle natteravne derude som er gode til matematik - eller i det mindste bedre end mig..

Jeg er i gang med en aflevering til i morgen (jeg er i god tid, yes), og er stødt på nogle ting, som jeg har lidt problemer med.

Det kommer her:

Prisen for en vare er givet ved følgende funktion:
f(x) := -0.1x+30?0:1x + 30-0.1
hvor f(x) betegner prisen pr. stk. som funktion af afsætningen x pr. måned.
Omkostningerne forbundet med varen er henholdsvis en fast omkostning på
450 kr. pr. måned samt en variabel omkostning på 2,5 kr. pr. stk.

Opg. 1.a

Bestem en forskrift for omsætningen??

afsætning*pris

pris=0.1x+30

omsætning=afsætning*-0.1x+30?


Opg. 1.b

Bestem en forskrift for omkostningerne??

omkostninger=450+2,5x

x=antal solgte varer


Opg. 1.c

Bestem en forskrift for overskuddet??

overskud=y*-0.1x+30=450+2,5x

Det er mest opg. 1.c, som jeg gerne vil have hjælp til. Er det skrevet rigtigt op? For jeg er langt fra sikker på det, jeg mente bare vi havde lært noget i den stil..

Opg. 1.a og 1.b er jeg også i tvivl om, så hjælp til dem vil jeg da ikke have noget i mod at få ;-)

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Kan du skrive f(x) uden spørgsmålstegn - ?


Svar #2
04. marts 2011 af GryThomsen (Slettet)

 Ej, øv - det har den gjort da jeg indsatte det :-/

Der skal stå: 

f(x) = 0,1x+30


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

Set over en måned:

Afsætning x stk.

Pris ialt (= omsætning): x*f(x) = 0,1*x^2 + 30*x
------------
Omkostninger = 2,5x + 450
------------
Overskud = oms. - omk. = 0,1x^2 + 30x - 2,5x - 450 =
0,1x^2 + 27,5x - 450


Skriv et svar til: Bestemme forskrift for overskud.. Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.