Matematik

forskel på monotoni interval og linje.

04. marts 2011 af tomassongirl (Slettet)

 F(x)= t/(t^2+2)
Bestem monotoni interval:

hvordan gør jeg når det ikke er en monotonilinje jeg skal lave


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2011 af mathon

                   ...det er blot en forskel i måden at skrive det på...


Svar #2
04. marts 2011 af tomassongirl (Slettet)

 hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2011 af mathon

                      f '(t) = (1·(t2+2) - t·2t) / (t2+2)2 = (2-t2) / (t2+2)2 = (√(2)+t)·(√(2)-t) / (t2+2)2

ekstremum kræver                   
                                        f '(to) = 0
hvorfor
                                        to = ±√(2)

for t < -√(2) er f '(t)<0, hvorfor f(t) er monotont aftagende
for -√(2) < t < √(2) er f '(t)>0, hvorfor f(t) er monotont voksende
for t >√(2) er f '(t)<0, hvorfor f(t) er monotont aftagende
 


Svar #4
04. marts 2011 af tomassongirl (Slettet)

 mange tak så har jeg gjort det rigtig. blev bare i tvivl.


Skriv et svar til: forskel på monotoni interval og linje.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.