Matematik

Opgave i eksponentiel vækst

05. marts 2011 af Kenya (Slettet) - Niveau: C-niveau

en eksponentiel udvikling er fastlagt ved at dens graf går igennem punktet (7,58) og dden vokser med 32% når x vokser med 3. Bestem ligningen for den eksponentielle udvikling.

Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse denne opgave.


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. marts 2011 af mathon

                                  y2/y1 = aΔx

                                 1,32 = a3

                                  a = 1,321/3 = 1,09696
hvoraf
                                  y = b·1,09696x                    gennem (7,58)

                                  58 = b·1,096967       ............


Skriv et svar til: Opgave i eksponentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.